11

Rujan

4. Otvoreni turnir grada Ogulina

U predivnom ambijentu gradske sportske dvorane odigran je 4. Otvoreni turnir grada Ogulina u stolnom tenisu.
Za razliku od prijašnjih godina ovo je bio najbrojniji turnir do sada. Prijavilo se ukupno 40 igrača iz cijele Hrvatske. Turnir su uveličali vodeći igrači HSTS lige kao i igrači rekreativne Sokaz Lige.
Igrači su na početku bili raspoređeni po skupinama. Igrao je svatko sa svakim, a poslije sistemom na ispadanje.
Sam turnir opravdao je očekivanja kao i finale u kojem su se sastali igrač Superlige HSTS Matijan Barić iz Varaždina i Anton Činko iz Opatije, a koji će u ovoj sezoni braniti boje STK Klek. U Uzbudljivom i neizvjesnom finalu 1. mjesto je osvojio je Matijan Barić.

Poredak igrača je sljedeći:
1. Matijan Barić, Varaždin
2. Anton Činko, Opatija
3. Željan Gačina, Zagreb
4. Branimir Kovačević, Duga Resa

Svojim vrhunskim suđenjem finalne utakmice A finala počastio je Zdenko Andrašević, istaknuti međunarodni sudac HSTS koji je na nedavnom prvenstvu svijeta za žene sudio finalni susret. Turnir je imao i utješna finala u B, C i D skupinama u kojima su igrači nagrađeni peharima. Sve sudionike STK Klek je kao domaćin počastio prigodnim domjenkom. Na kraju turnira STK Kleku i svim sudionicima zahvalili su se i predsjednik Športske zajednice grada Ogulina Darko Pribanić te tajnik Mario Pavić.

13

Svibanj

58. "Zagiping"


Sudjelovanje na 58. "Zagiping"-u, međunarodnom prvenstvu Zagreba u stolnom tenisu za juniore i kadete
13. i 14. svibnja 2011. godine mlađi stolnotenisači su po drugi put nastupili na 58. međunarodnom stolnoteniskom turniru "Zagiping" u Zagrebu. Na turniru su nastupale 893 mlade stolnotenisačice i stolnotenisači. Prema informacijama organizatora igrači su došli iz svih europskih zemalja izuzev Rusije.
Iz našeg kluba je nastupilo 10 igrača u sljedećim kategorijama: Deni i Vedran Turković i Filip Kučinić (juniori), Domagoj Vuković i Andrej Dubić (kadeti), Besar Murati, Petar Marincel i Luka Turković (mlađi kadeti), Ira Tišma i Kani Višnjić (mlađe kadetkinje).
Na glavnom turniru su oboje igrača bili raspoređeni u grupe u kojima ipak nisu postigli zapaženije rezultate jer je konkurencija bila prejaka. Za razliku od prošlogodišnjeg turnira ove godine smo imali dvoje igrača koji su prošli kvalifikacije i sudjelovali na glavnom turniru.

GORE

08.

Svibanj

Ulazak u 2. ligu


2. Hrvatska liga Zapad – veliki uspjeh naših stolnotenisača
Nitko nije mogao očekivati ovakav uspjeh stolnotenisača prije tri godine kada je STK Klek bio tek osnovan. U svega tri godine STK Klek je ekspresno prošao kroz 4. ligu, potom kroz 3. i na kraju pobijedio u kvalifikacijama za 2. ligu.
U vremenu od 07. do 08. 05. 2011. godine u malenom istarskom gradiću Vrsaru u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" održane su kvalifikacije za 2. Hrvatsku ligu – Muški zapad. Pravo na kvalifikacije je imalo 8 ekipa i to: STK Dubrovnik, STK Spin II iz Splita, STK Umag, STK Samobor, STK Opatija 08, STK Kvarner iz Rijeke, STK Vrsar i STK Klek. Od navedenih 8 ekipa natjecalo se 5 ekipa.
Prvog dana kvalifikacija u 1. kolu naš Klub je bio slobodan, a u 2. kolu prvi susret je odigran sa STK Samoborom koji je pobijeđen rezultatom 4:1. Istog dana u večernjim satima STK Klek je u 3. kolu pobijedio STK Opatiju 08 4:0. S obzirom na ostale rezultate u kvalifikacijama već tada smo znali da smo ušli u društvo drugoligaša. Drugog dana natjecanja, unatoč već poznatom uspjehu, ozbiljno smo se pripremili i pobijedili još dva suparnika: STK Vrsar rezultatom 4:2, a u zadnjem 5. kolu STK Kvarner iz Rijeke s 4:2. Ovaj veliki uspjeh su ostvarila igračka pojačanja Davor Bilić, Krešimir Marinković, Petar Mačešić i naši mladi igrači Filip Kučinić i Matija Marković. Pobjeda se prigodno proslavila u Vrsaru i u Ogulinu.
Poredak ekipa nakon kvalifikacija je sljedeći:
1. STK Klek
2. STK Kvarner
3. STK Samobor
4. STK Opatija 08
5. STK Vrsar
Nevjerojatan niz pobjeda je nastavljen te je STK Klek nanizao ukupno (4. i 3. liga, te kvalifikacije za 2. ligu) 38 pobjeda, bez ijednog poraza. Rezultat vrijedan divljenja.

GORE

09.

Travanj

Prvaci 3. lige


12. kolo 3. i 4. HL Srednja Hrvatska – veliki uspjeh prve momčadi STK i osvajanje naslova prvaka u 3. ligi
Potajne želje i nade su se konačno ostvarile. U kratkom vremenskom razdoblju od osnutka prije tri godine STK Klek je postao prvakom u 3. Ligi HL Srednja Hrvatska. Ovakav uspjeh ne bi bio moguć bez jakih pojačanja kao što su Davor Bilić, Leon Šamec, Petar Mačešić i Krešimir Marinković. Posebno smo ponosni na naše mlade igrače Matiju Markovića i Filipa Kučinića koji su se afirmirali kao perspektivni igrači u jakoj konkurenciji. Pobjednički niz je nastavljen te iznosi ukupno 34 pobjede (nijedan poraz!) što je svojevrstan rekord koji će se teško oboriti.
Zaostalo 11. kolo odigrano je 09. travnja 2011. u Zagrebu u Domu sportova između STK Remete – STK Klek rezultatom 2:4 (pobjede su ostvarili Matija Marković, Leon Šamec i Petar Mačešić – dvije).
Također 09. travnja odigrano je posljednje 12. kolo u Velikoj Gorici gdje je STK Klek pobijedio domaćina, STK Velika Gorica – Stanfar II rezultatom 4:1. Za STK Klek su igrali Filip Kučinić, Leon Šamec i Petar Mačešić.
Nakon tog meča odigrana je i treća utakmica protiv posljednje plasirane ekipe STŠK Dugo Selo II u kojoj su naši stolnotenisači pobijedili domaćina rezultatom 4:0. Pobjede su ostvarili Leon Šamec, Matija Marković, Filip Kučinić i par Marković – Kučinić.
Radost ovog vikenda uveličale su i naši mladi stolnotenisači koji su u 4. HL Srednja Hrvatska ostvarili dvije pobjede. Kao domaćini STK Klek II prvu utakmicu je igrao je protiv STK Rapida iz Zagreba i ostvario pobjedu od 4:0. Bodove su osvojili Vedran Turković, Andrej Dubić, Domagoj Vuković i par Dubić – Vuković.
Pobjeda je zabilježena i protiv ekipe STK Marathona rezultatom 4:0 bez borbe jer njihovi igrači nisu došli na utakmicu odnosno predali su meč.

GORE

29.

Ožujak

Pojedinačno klubsko prvenstvo

U protekla dva i pol mjeseca (od 15. 01. do 29. 03. 2011.) po prvi put odigrano je pojedinačno prvenstvo unutar našeg Kluba na kojem je sudjelovalo 15 stolnotenisača po sistemu igranja "svaki sa svakim". Do zadnjeg kola nije se znao pobjednik što je povećalo interes i neizvjesnost natjecanja.
Poredak prva tri igrača je sljedeći:
1. Matija Marković
2. Dražen Sušanj
3. Filip Kučinić

GORE

12.

Ožujak

10. kolo 3. i 4. HL Srednja Hrvatska

Još jedan korak naših stolnotenisača do osvajanja naslova prvaka 3. HL u stolnom tenisu.
Ni najveći optimisti nisu mogli predvidjeti sjajan rezultat stolnotenisača Kleka u 3. ligi koji su ostvarili 30 uzastopnih pobjeda računajući i proteklo prvenstvo 2009./2010. (16 pobjeda). Ni upravi Kluba, ni stolnotenisačima i simpatizerima Kluba nije poznato da je neki klub na području Ogulina od svog osnutka ostvario tako dojmljiv rezultat.
12. ožujka 2011. godine u Maloj športskoj dvorani stolnotenisači STK Kleka su odigrali prvi susret sa STK Jaska. U ovom susretu su naši stolnotenisači pobijedili rezultatom 4:2. Pobjedi su pridonesli sjajnim igrama Matija Marković, Filip Kučinić i Leon Šamec (dva puta). U drugom susretu protiv naših susjeda STK Duga Resa II naša momčad je pobijedila s uvjerljivih 4:0, a bodove su osvojili Petar Mačešić, Filip Kučinić, Matija Marković te par Filip Kučinić i Matija Marković. Naglasak stavljamo na činjenicu da su pobjedu protiv Duge Rese II ostvarili naši mladi igrači.
U 10. kolu odigrana su dva susreta 4. HL Srednja Hrvatska. Kao domaćini naši mladi stolnotenisači su izgubili oba susreta i to protiv STK Rugvice i STK Sesvete. Prvi susret protiv STK Rugvice je završio rezultatom 4:0 za goste, a drugi protiv STK Sesveta porazom od 4:1. Jedini bod ostvario je Vedran Turković, a za STK Klek II nastupili su još Deni Turković, Vladimir Popović i Andrej Dubić. Naša druga ekipa je trenutno deveta od trinaest ekipa u 4. ligi.

GORE

25.

Veljača

3. Otvoreno ekipno prvenstvo Ogulina 2011.


I ove su godine članovi stolnoteniskog kluba Klek organizirali 3. po redu Otvoreno ekipno stolnotenisko prvenstvo. Prijavilo se 10 ekipa, a prvenstvo je počelo 29.10. 2010., a završilo je 25. 02. 2011. godine. Igralo se po tradiciji svakog drugog petka.
Već se u prvih 5 kola vidjelo tko ce u borbu za prva četiri mjesta. Najviše se istaknula ekipa prošlogodišnjih pobjednika Klek 1 koja je i ove godine ostvarila isti uspjeh. Od prvog kola pa sve do kraja nizali su pobjedu za pobjedom te zasluženo osvojili prvo mjesto.
Za Klek 1 nastupili su Matija Marković i Filip Kučinić. Vrlo zanimljiva borba bila je i za ostale dvije pozicije. Na kraju 2. mjesto odnosi ekipa Đula (Vladimir Popović, Ljubica Vukelić, Tihomir Belina), a 3. mjesto ekipa Turkovići (Vedran Turković, Deni Turković, Miko Turković).
Nakon odigranog prvenstva poredak ekipa je sljedeći:
1. STK Klek 1 (Matija Marković, Filip Kučinić) - 18 bodova
2. Đula (Ljubica Vukelić, Tihomir Belina, Vladimir Popović) - 16 bodova
3. Turkovići (Vedran, Deni i Miko Turković) - 14 bodova
4. Domaći (Dražen Sušanj, Toni Vuković) - 12 bodova
5. Start 1 (Antonio Vuković, Tomislav i Željko Blašković) - 8 bodova
6. Start 2 (Vedran i Nikola Puškarić) - 8 bodova
7. Mladost (Slaven Porubić, Zoran Sabljak - 6 bodova
8. Otpisani (Goran Rendulić, Dario i Damir Marković) - 2 boda
9. Info- lab (Domagoj Vuković, Andrej i Dominik Dubić) - 2 boda
10. HŽ (Marijan Gojak, Ivica Blašković) - 2 boda
Najbolji pojedinci prvenstva su Matija Marković (11 pobjeda-0 poraza), Ljubica Vukelić (12 pobjeda-1 poraz), Filip Kučinić (8 pobjeda-1 poraz).
Prvoplasirana ekipa STK Klek 1 je, uz dobiveni pehar za osvojeno prvo mjesto, i ove godine zadržala veliki prijelazni pehar, a druga i treća ekipa su nagrađene peharima.
Na završetku prvenstva svi su sudionici bili počašćeni prigodnim domjenkom.

GORE

05.

Veljača

8. kolo 3. i 4. HL Srednja Hrvatska

8. kolo 3. i 4. HL Srednja Hrvatska

Naši stolnotenisači su nas ponovno obradovali pobjedom protiv STK Samobor. Ova pobjeda je posebna jer je STK Samobor glavni suparnik za 1. mjesto.
05. veljače 2011. u Maloj športskoj dvorani stolnotenisači STK Kleka su odigrali prvi susret sa STK Samoborom. U susretu dvije vodeće momčadi pobijedili su naši stolnotenisači Leon Šamec (dva puta), Davor Bilić i par Leon Šamec i Davor Bilić dok je poraz pretrpio Filip Kučinić.
U drugom susretu pobijeđena je i ekipa STK Sveta Nedjelja - Novaki II također s rezultatom 4:1. Pobjedu su osigurali Leon Šamec (dva puta), Petar Mačešić te par Leon Šamec i Petar Mačešić.
Ovim pobjedama naši stolnotenisači su učvrstili prvo mjesto na tablici s ostvarenih maksimalnih 12 pobjeda.
Istoga dana naša druga ekipa gostovala je u Zaboku gdje je odigrala dva susreta i zabilježila polovičan uspjeh.
Prvi susret odigran je protiv STK Samobora II kojeg smo pobijedili s rezultatom 4:2. Pobjedu su osigurali Vladimir Popović, Vedran Turković, Deni Turković i par Vedran Turković i Deni Turković.
Odmah nakon tog susreta odigran je i drugi susret u gostima protiv STK Zaboka II koji je izgubljen s 4:0.

GORE

29.

Siječanj

7. kolo 3. i 4. HL Srednja Hrvatska

Početkom proljetnog dijela stolnotenisači STK Klek su nastavili pobjednički niz. Igrači 3. lige su gostovali 29. 01 2011. godine kod drugoplasirane momčadi STK Zabok i uvjerljivo pobijedili rezultatom 4:2. U derbiju 7. kola pobjede su ostvarili Davor Bilić i Leon Šamec pojedinačno i u paru, a dobru igru su pokazali i poraženi Matija Marković i Filip Kučinić. Ovom pobjedom se STK Klek učvrstio na vodećem mjestu u 3. HL Srednja Hrvatska.
Igrači 4. HL su istoga dana gostovali u Dugoj Resi kod STK Aquaestil gdje su izgubili rezultatom 4:1. Jedinu pobjedu za STK Klek II ostvario je Deni Turković dok su ostale susrete izgubili Vladimir Popović i Andrej Dubić.

GORE

07.

Siječanj

Posjeta STK Zaton našem Klubu i gradu


2. Hrvatska liga Zapad – veliki uspjeh naših stolnotenisača
Tijekom vikenda (od 07. do 09. 01. 2011.) bili su nam u posjeti članovi prijateljskog Stolnoteniskog kluba Zaton iz Zatona. Njih 19 je stiglo u popodnevnim satima te su smješteni u kuće igrača i članova uprave STK Klek. Prvi dan su obišli grad i posjetili Zavičajni muzej. Drugi dan je planiran trening i odlazak na Bjelolasicu. Iako nije bilo snijega na Bjelolasici, odigrana je nogometna utakmica mješovitih sastava i uzrasta. Nakon toga smo obišli cijeli kompleks HOC-a Bjelolasica. Trećeg dana posjete u Maloj sportskoj dvorani održan je već tradicionalni prijateljski stolnoteniski susret na kojem je sudjelovalo 40-tak igrača i igračica podijeljenih u tri kategorije.

U kategoriji kadetkinja rezultati su sljedeći:
1. Marija Bilušić, STK Zaton
2. Ira Tišma, STK Klek
3. Jasmina Mešković, STK Zaton

U kategoriji kadeta poredak je sljedeći:
1. Matija Marković, STK Klek
2. Deni Turković, STK Klek
3. Filip Kučinić, STK Klek

U kategoriji mlađih kadeta:
1. Petar Marincel, STK Klek
2. Dino Dumenčić, STK Klek
3. Filip Kulaš, STK Zaton

Pored pehara za navedene kategorije podijeljene su i medalje za uspomenu na ovo predivno druženje svim učesnicima turnira. Nadamo se da smo u ovom kratkom vremenskom druženju ispunili očekivanja gostiju te učvrstili prijateljstva.

GORE

 

Natjecanja

Natjecanja u 2011. godini

Rezultati