18.

listopad

Uspjeh naših igrača – riječkih studenata

Na Zagrebačkom velesajmu 17. i 18. listopada održano je Sveučilišno prvenstvo Republike Hrvatske u badmintonu, stolnom tenisu i tenisu. Za Sveučilište u Rijeci u stolnom tenisu su nastupila 3 igrača STK Klek: Filip Kučinić, Matija Marković i Deni Turković. Ekipno je Sveučilište u Rijeci osvojilo 4. mjesto iza Sveučilišta iz Zagreba, Osijeka i Splita. Po prvi put je održano i pojedinačno Sveučilišno Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu. Jedino je Matija Marković prošao grupu. Kasnije je ispao u četvrtfinalu od 8. igrača Hrvatske na aktualnoj rang listi HSTS-a.
26.10. održano je natjecanje u stolnom tenisu u Unisport ligi (skupni naziv za sva sportska prvenstva Sveučilišta u Rijeci koja se održavaju pod okriljem Riječkog športskog sveučilišnog saveza) na kojem su članovi STK Klek također ostvarili vrlo dobre rezultate. U pojedinačnoj konkurenciji prvo je mjesto osvojio Filip Kučinić, 3. je bio Matija Marković, 4. Deni Turković. U konkurenciji parova 1. mjesto osvaja Matija Marković u paru s kolegom sa Filozofskog fakulteta Matijom Vincetićem, inače bivšim igračem STK Mihovljan. Ovim rezultatima naši su stolnotenisači osigurali Sveučilišno državno prvenstvo 2014. godine.
Na ovaj rezultat ponosni su svi članovi STK Klek.

GORE

17.

rujan

Prezentacija stolnog tenisa u Prvoj osnovnoj školi

Početkom školske godine po programu STK Kleka izvršena je prezentacija stolnog tenisa u Prvoj osnovnoj školi. Nakon prezentacija u OŠ Josipdol, potom u OŠ Ivani Brlić Mažuranić došla je na red i Prva osnovna škola. Dogovor je postignut s ravnateljem Prve osnovne škole, Zvonkom Ranogajac koji je dao suglasnost za našu prezentaciju. Tako smo prezentirali stolni tenis 17. rujna 2013. god. u Velikoj športskoj dvorani s početkom u 16,30 sati za učenike od 1. do 4. razreda.
O radu i aktivnostima našeg kluba učenicima je govorio tajnik kluba Mladen Dubić. Tehniku igranja i ostale pojedinosti vezane uz stolni tenisa učenicima je objašnjavala i pokazivala trenerica Ljubica Vukelić. Naši igrači Domagoj Vuković, Andrej Dubić, Ira Tišma i Marijana Rendulić demonstrirali su igranje stolnog tenisa.
Učenici su pokazali zainteresiranost te su se i sami okušali u igri sa stolnotenisačima STK Klek i trenericom. U namjeri da se ovaj sport omasovi u našem gradu, učiteljicama i zainteresiranoj djeci su podijeljeni informativni letci o našem Klubu te im je upućen poziv da se pridruže STK Klek.

GORE

15.

rujan

6. Otvoreni turnir povodom Dana grada Ogulina

Kao i prethodnih godina, tako i ove, STK Klek je povodom obilježavanja Dana grada Ogulina organizirao 6. Otvoreni turnir u stolnom tenisu. Turnir je održan 15. 09. 2013. god. u Školskoj športskoj dvorani. Iako je uprava Kluba na vrijeme obavijestila sve zainteresirane ljubitelje stolnog tenisa i na web stranicama SOKAZA, turnir je bio slabije posjećeniji za razliku od prethodnih godina.
Turnir je organiziran u muškoj i ženskoj selekciji. Ukupno je sudjelovalo 20 stolnotenisača, od toga 16 muških i 4 ženske natjecateljice. Prema predviđenim propozicijama prvo se razigravalo po skupinama (4 skupine), a potom su stolnotenisači igrali po jakosnim skupinama. Kod stolnotenisačica se igralo u jednoj skupini i to svaka igračica sa svakom.
Ovaj turnir je posjetio i gradonačelnik grada Ogulina Jure Turković u društvu predsjednika Sportske zajednice grad Ogulina Darka Pribanića. Tom prilikom gradonačelnik Jure Turković je zaigrao stolni tenis s trenericom Ljubicom Vukelić i predsjednikom kluba Tihomirom Belinom.

Kod stolnotenisačica poredak je sljedeći:
1. Barbara Dobrinić - STK Aquaestil,
2. Ira Tišma – STK Klek,
3. Marijana Rendulić – STK Klek,
4. Marija Rendulić - STK Klek.

Kod stolnotenisača poredak je sljedeći i to u najboljoj A skupini:
1. Zoran Turk – STK Bajer,
2. Luka Mateša – STK Aquaestil,
3. Boris Kovačević – STK Bajer,
4. Andrej Dubić – STK Klek.

U B skupini poredak je sljedeći:
1. Karlo Mateša – STK Aquaestil,
2. Dražen Pavlačić – STK Karlovac 2013,
3. Matija Marković – STK Klek,
4. Ljubica Vukelić – STK Klek,

U utješnoj C skupini najbolji su bili:
1. Domagoj Vuković – STK Klek,
2. Vjekoslav Tumpa – STK Karlovac 2013,
3. Deni Turković – STK Klek,
4. Vedran Turković – STK Klek.

U posljednjoj D skupini poredak je slijedeći:
1. Željko Blašković,
2. Blaž Brulja,
3. Leo Domitrović,
4. Mladen Dubić.

Uz niz zanimljivih i uzbudljivih mečeva, organizator je u sklopu kotizacije svim sudionicima priredio ukusni domjenak. Po završetku, najboljima je po skupinama, predsjednik Sportske zajednice grada Ogulina Darko Pribanić podijelio pehare.

GORE

28.

svibanj

>Posjeta prijateljskom STK "ZATON"
Po običaju kako svake, tako i ove godine posjetili smo prijateljski stolnoteniski klub "Zaton" pokraj Šibenika i to u vremenu od 28. do 30. lipnja 2013. god. Prijateljski odnos ova dva kluba postoji od samog osnutka STK Klek, te to već pomalo prelazi u tradiciju. Ukupno je otputovalo 12 stolnotenisača i 3 člana uprave Kluba. Isti su od strane domaćina smješteni po kućama gdje su srdačno primljeni i ugošćeni.
Prvog dana posjete stolnotenisači Kleka proveli su u obilasku samog mjesta Zatona, a STK Zaton organizirao je i posjetu i razgledavanje grada Šibenika. Narednog dana u subotu stolnotenisači Kleka sudjelovali su na turniru u stolnom tenisu u Vodicama, a kojeg je organizirao STK Vodice. Na istom turniru sudjelovala su 24 natjecatelja, a najzapaženiji rezultat ostvario je Andrej Dubić osvojivši treće mjesto.
Za istaknuti je da je 1. mjesto osvojio nekadašnji juniorski reprezentativac Damir Čular, inače član STK Šibenika. U mlađoj kategoriji nastupilo je 14 natjecatelja, gdje su također nastupili stolnotenisači Kleka. Najbolji uspjeh ostvarila je Ira Tišma osvojivši treće mjesto.
Zadnjeg dana boravka u Zatonu, u nedjelju STK Zaton je po običaju organizirao predviđen međusobni prijateljski ogled u stolnom tenisu ova dva kluba. Ukupno je sudjelovalo 30 stolnotenisača podijeljenih u četiri kategorije.
Najzapaženije rezultate postigli su u kategoriji mlađih kadeta Filip Dubić osvojivši 3. mjesto, u kategoriji kadetkinja Ira Tišma 3. mjesto, u kategoriji kadeta Leo Domitrović 1. mjesto, Ante Cindrić 2. mjesto, Renato Prebeg 3. mjesto. U kategoriji juniora 1. mjesto osvojio je Andrej Dubić, 2. mjesto Matija Marković, 3. mjesto Domagoj Vuković. Još su nastupili Marija i Marijana Rendulić, Vedran Turković i Marko Turkalj.
Osim igranja stolnog tenisa, domaćin se pokazao i u pripremanju mediteranskih specijaliteta te ugodnom druženju.

GORE

28.

svibanj

Godišnja skupština STK Klek

Dana 28.05.2013.god. kod našeg člana izvršnog odbora, Ivana Bana održana je redovna godišnja skupština. Za razliku od prethodnih godina kada smo godišnje skupštine održavali u prostorijama vlasništva Športske zajednice grada Ogulina, sada smo donijeli odluku da to bude kod Ivana Bana. Inače svi sastanci Izvršnog odbora Stolnoteniskog kluba Klek održavaju se upravo kod Ivana Bana u popularnoj "konobi", i na tom mu veliko hvala.
Skupštini su prisustvovala 22 člana i simpatizera kluba. Od uzvanika je bio nazočan predsjednik Darko Pribanić i tajnik Športske zajednice grada Ogulina, Mario Pavić.
Skupštinu je otvorio predsjednik Stolnoteniskog kluba Klek Tihomir Belina te iznio dnevni red koji je jednoglasno usvojen. Kroz podnijeto izvješće Tihomir je upoznao sve prisutne o radu Kluba unutar godinu dana. Izvješće Nadzornog odbora je podnijela Sanja Dubić, a Financijsko izvješće Zdenka Stipetić-Rendulić. Jedna od točaka dnevnog reda bila je razrješenje blagajnice te izbor nove. Od osnutka Kluba, skoro 5 godina dužnost blagajnice je obnašala Ane Jerak koja zbog svojih privatnih problema i obveza nije više u mogućnosti obnašati tu dužnost. Ta djelatnost pripala je novoizabranoj blagajnici Dragici Luketić. Na dosadašnjem radu i zalaganju Ani Jerak zahvalio se ispred kluba predsjednik Tihomir uz prigodni poklon. Još jednom joj veliko hvala.
Za izniman trud u radu Kluba plaketu je dobila i naša trenerica Ljubica Vukelić. Plaketu je primio i predsjednik Športske zajednice grada Ogulina, Darko Pribanić i tajnik Mario Pavić zbog dosadašnje financijske i materijalne pomoći, a u cilju razvitka našeg stolnoteniskog kluba.
Nakon toga su nastupili opušteniji trenuci jer se uprava Kluba, kao i uvijek, potrudila oko domjenka kojeg je vrijedni Ban upriličio članovima i gostima Kluba.

GORE

04.

siječanj

Prijateljski susret sa STK Zaton

Od 04. do 06. siječnja 2013. STK Klek ugostio je prijateljski klub STK Zaton, kod Šibenika.
Prijateljski odnosi ova dva kluba postoje od samog osnutka našeg kluba, te to već pomalo prelazi u tradiciju. Ukupno je doputovalo 11 mladih stolnotenisača i 3 voditelja. Isti su od strane domaćina smješteni po kućama, gdje su srdačno primljeni i ugošćeni.
U prva dva dana, tj. u petak i subotu s našim gostima smo obišli znamenitosti našeg grada i pokazali im prirodne ljepote, a kako je vrijeme bilo pogodno, organizirali smo planinarski izlet na Klek. U nedjelju, posljednjeg dana posjete, po običaju je predviđen međusobni prijateljski ogled u stolnom tenisu ova dva kluba.
Ukupno je sudjelovalo 30 stolnotenisača podijeljenih u tri kategorije.
- u kategoriji najmlađi kadeti najbolji je:
1. Ante Cindrić
2. Leon Marelja,
3. Renato Prebeg (svi iz STK Kleka).
- u kategoriji kadeta rezultati su slijedeći:
1. Matej Milanović
2. Ira Tišma
3. Karla Bilušić (STK Zaton)
4. Marijana Rendulić
- u kategoriji juniora:
1. Matija Marković
2. Vladimir Popović
3. Andrej Dubić (svi iz STK Kleka).
Po skupinama tri prvoplasirana igrača ili igračice nagrađeni su peharima, a ostali sudionici medaljama, dok je voditeljima STK Zaton predsjednik STK Klek, Tihomir Belina uručio prigodne darove.

GORE

Događanja prethodnih godina

Događanja u 2013. godini